De la 16 ani a emigrat în România pentru a studia medicina și este specializat în anestezie-terapie intensivă. Este binecunoscut faptul că a pus bazele SMURD, în septembrie 1990, la Târgu Mureș, serviciu ce a devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Medicul Raed Arafat este o persoană dedicată muncii sale și mereu prezentă în toate problemele statului care au avut legătură directă cu el, scrie playtech.ro.

Având în vedere acest lucru, Arafat a dat și un răspuns la obiect și foarte pertinent, atunci când a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni tv, despre motivul pentru care nu s-a căsătorit până acum.

„Sunt o mie de răspunsuri care se pot da, dar uite așa, simplu: pentru că era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viață personală care să fie dedicată unei familii. Nu poți să ai familie și să ai în același timp o muncă în care ești implicat 24 din 24, la maxim. Asta e părerea mea, plus că nu s-a întâmplat.

La noi în familie, tatăl meu a fost însurat la 47-48 de ani. Suntem doi frați și o soră. Fratele a fost subinginer, iar sora este medic. Eu am mers după pasiune, după muncă și după dedicare totală la această activitate. Un concediu adevărat am avut ultima dată în 2004.”