România ocupă prima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește generozitatea salariilor din sistemul bugetar. Dacă în 2017 țara noastră ocupa prima poziție deja, în 2018 ne-am distanțat puternic față de următorul clasat, potrivit datelor Profit.ro.

Guvernul a majorat substanțial salariile bugetarilor dar în același timp, pentru a acoperi cheltuielile, a fost nevoit să împrumute bani. Acești bani împrumutați de Guvern ajung să fie plătiți tot de românii plătitori de taxe, dar cu dobândă. În ultimii ani datoria statului a crescut cu 44,5 miliarde de lei conform datelor ministerului de Finanțe.

Anul trecut, statul român a dat 34,4% din veniturile sale angajaților ca salarii, pe locul al doilea fiind Cipru cu 29,7%. Cel mai bine din UE stă Germania, care dă angajaților statului doar 16,6% din cât strange.

Toate aceste majorări de salarii au fost făcute de guvernanți fără vreun studiu de impact pe termen mediu și lung. În tot acest timp au fost sacrificate investițiile ce sunt vitale pentru România.