Darius Vâlcov a scăpat pentru moment. Fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă a fost achitat, vineri, de Tribunalul Gorj, în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la dare şi luare de mită. Decizia instanţei nu este definitivă. Tribunalul Gorj a hotărât, vineri, achitarea lui Darius Vâlcov, pentru comiterea infracţiunilor de instigare la dare de mită şi instigare la luare de mită.

Alături de el, încă alte trei persoane judecate în acest dosar au fost achitate. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub acuzare, în iunie 2017, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii susţinând că acesta a constituit trei societăţi comerciale, SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii, ce acţionau ca un tot unitar.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate, cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL Slatina”, se preciza atunci în informarea trimisă de Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.