Viorica Dăncilă a vorbit pe larg, într-un interviu difuzat de Digi 24 luni seară şi înregistrat cu o seară înainte, despre ce ar urma să se întâmple după pierderea alegerilor prezidențiale.

Liderul PSD a respins ideea unei demisii, dar a recunoscut că a înregistrat cel mai slab rezultat al PSD. Ea a oferit și o scuză:  înainte în PSD era liniște iar liderii care au candidat se aflau la conducere de mai mult timp.

„Cred că au fost destule obstacole pentru PSD în acest an”, a spus Dăncilă.

Ea a susținut că ar trebui făcută o analiză în interiorul PSD, pentru a se vedea unde s-a greşit în fiecare judeţ, unde nu se mai poate face nimic şi acolo trebuie luate măsuri.

„Să avem o discuţie sinceră, fără patimă, astfel încât să fim foarte pregătiţi pentru alegerile locale şi parlamentare”, a declarat Dăncilă.

Ea a spus și ce crede că o așteaptă, mai ales că foștii lideri ai PSD care au pierdut alegerile prezidenţiale au fost schimbaţi rapid din funcţie.

„Vom vedea. Vom avea o discuţie în CEX. Dacă într-adevăr liderii consideră că faptul că am adus partidul la treizeci şi ceva la sută, dacă liderii consideră că e vina preşedintelui partidului pentru că nu s-a câştigat decât în cinci judeţe, atunci vom face un Congres şi vom vedea ce se va întâmpla. Dar eu nu vreau să plec de la reaua credinţă a colegilor mei din teritoriu, vreau să plec de la un sentiment de unitate şi echilibru şi să găsim toate acele metode care să ne ajute să ne consolidăm poziţia . (…) M-a ales Congresul, tot Congresul să dea jos preşedintele partidului”, a spus Dăncilă.

Ea a explicat că nu demisionează – „nu pentru că vreau să stau într-un anumit scaun”, ci pentru că nu vrea să îi dezamăgească pe cei care au votat-o şi care au avut încredere în ea, arătându-se convinsă că „au fost mulţi care au votat Viorica Dăncilă”.

„Dacă partidul consideră necesar că trebuie să schimbe liderul partidului, facem un Congres, de comun acord stabilim, şi atunci schimbă, aşa cum este normal, statutar, dar eu nu cred că se va ajunge până aici”, a mai spus liderul PSD.

Întrebată, de asemenea, dacă i se cere demisia ca act de asumare a eşecului, Dăncilă a afirmat că „prima dată trebuie să-şi asume cei care au pierdut”.