PSD a ajuns la o contraperformanță deloc de invidiat. Deși este abonat să piardă alegerile prezindețiale în turul al doilea, acest lucru se întâmplă, fără încetare, din 2004 și până astăzi, scorul obținut ieri este unul minuscul. Dacă Adrian Năstase și Mircea Geoană au pierdut la mustață în fața lui Traian Băsescu, iar Victor Ponta a pierdut cu Klaus Iohannis, dar a obținut peste aproape 45% de procente în turul 2, 2019 pare anul morții pentru PSD.

Social democrații au dus-o pe Viorica Dăncilă în turul al doilea, dar diferența față de Klaus Iohannis a fost una uriașă. Actualul și viitorul președinte a obținut circa 65% din voturi, iar acum Dăncilă este aproape de a fi dată afară din partid. Unul din liderii formațiunii îi cere demisia șefei PSD.

A început bătălia pentru putere printre social democrați. Cristian Resmeriță, senator PSD de Hunedoara, spune că Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate după înfrângerea categorică de la alegerile prezidențiale, pe care o consideră un rezultat rușinos pentru PSD.

„Consider că acest rezultat este unul rușinos pentru PSD, cred că în acest moment candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate, pentru ca PSD să aibă O ȘANSĂ”, a scris Cristian Resmeriță pe o rețea de socializare.