Mișcarea momentului pe piața media! Decizia fără precedent luată de un om de afaceri. Va deveni acționarul principal în scurt timp

Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul lanțului de mgazine de mobilă Mobexpert, a decis să intre pe piața media, notează profit.ro, care adaugă că acesta a cumpărat de la ING Banl creața pe care banca o mai avea asupra grupului Mediafax.

Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu, mai are două publicații principale – Ziarul Financiar și Business Magazin, cele două fiind în insolvență de 7 ani. Potrivit sursei anterior citate, scopul principal al tranzacției esta ca Dan Șucu să devină acționar principal, după ceva timp.

În ceea ce privește agenția de presă Mediafax, aceasta face parte dintr-o altă companie – Mediafax SA.

Sursele profit.ro au mai spus că ING a purtat mai multe discuții cu mai mulți investitori pentru a vinde creanța, dar a ajuns la un acord cu omul de afaceri Dan Șucu, care nu a dort să comenteze informațiile.

De asemenea, activele Mediafax Group aveau o valoare calcultaă de aproape 5,7 milioane de euro, în cadrul planului de reorganizare, în ipoteza unei vânzări forțate. Mediafax Group a intrat în insolvență la începutul lunii decembrie 2014. La acea vreme, datoria totală era de 40 milioane de euro.

Dan Șucu era pregătit de o mare investiție în fotbal

La mijlocul lunii august 2021, omul de afaceri Dan Șucu a vrut să cumpere acţiuni la Farul Constanţa și avea în plan să investească sume mari într-un alt club din Liga 1.

Amintim faptul că Dan Șucu a vrut să cumpere acţiuni la Farul Constanţa, fostă Viitorul, însă n-a ajuns la un acord cu Gică Hagi, însă își dorește în continuare să se implice activ și în acest domeniu.

Dan Şucu a ajuns să se implice financiar la unul dintre cele mai mari cluburi din Liga 1. Mai exact, omul de afaceri a cumpărat baza sportivă Coresi şi are în plan să achiziţioneze şi alte baze de acest gen, din Bucureşti, pe care doreşte să le transforme în centre de copii şi juniori. În celași timp, Dan Şucu s-a implicat financiar şi la unul dintre cele mai mari cluburi din Liga 1, Rapid.

Anunțul a fost confirmat de Victor Angelescu, finanţatorul echipei din Giuleşti, care a dezvălui că Dan Şucu sponsorizează centrul de copii şi juniori al Rapidului.