Dan Dragoș Drăgan, ales din nou președinte al Consiliului de Administrație la Romgaz

Din luna martie a anului trecut, Dan Drăgan ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Anterior acesta a fost  consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, director general la Repower Furnizare, executiv manager la Petprod SRL şi director executiv la Soemma Bucureşti.

Acționarii Romgaz au aprobat componența comitetelor consultative, astfel:

  • Comitetul de Nominalizare şi Remunerare: Sorici Gheorghe Silvian – preşedinte, Drăgan Dan Dragoş şi Jude Marius Aristotel ca membri
  • Comitetul de Audit: Sorici Gheorghe Silvian – preşedinte, Simescu Nicolae Bogdan şi Stan Olteanu Manuela Petronela ca membri
  • Comitetul de Strategie: Balazs Botond – preşedinte, Drăgan Dan Dragoş, Jude Marius Aristotel, Niculescu George şi Simescu Nicolae Bogdan ca membri.

Administratorii Romgaz sunt plătiţi cu 21.000 lei brut lunar.

“Se stabileşte remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul National de Statistică anterior numirii, în conformitate cu prevederile art. 37 din OUG 109/2011”, se arată în convocator.

Potrivit datelor INS, media salariului mediu brut lunar pentru extracţia gazelor naturale, domeniul de activitate al Romgaz, a fost în perioada ianuarie-decembrie 2020 de 10.673 de lei. Cu alte cuvinte, indemnizaţia brută lunară pentru administratorii SNG este circa 21.000 de lei.

Profit în creștere pentru Romgaz

Anul 2020 s-a încheiat pe plus pentru Romgaz. Compania a vut un profit preliminat de 1,25 de miliarde de lei, în creștere cu 15,14% față de anul 2019. Cifra de afaceri preliminată a fost de 4,07 miliarde de lei, cu 19% mai mică în condițiile diminuării cu 10 procente a cantității d gaze naturale vândute.

Romgaz are o valoare de piaţă de 12,7 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 70% de statul român. Acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 17,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 103 mil. lei, arată datele BVB.