Barna vrea ca România să depășească criza politică în care se află

“Vreau să depășim această criză politică și să ne îndreptăm atenția către lucrurile care chiar îi preocupă pe oameni. Economia dă semne de boală, avem de gestionat riscul de epidemie cu coronavirus, nu se iau niciun fel de decizii de reformă.”

Fără USR nu se poate avea o majoritate

”Vom avea o propunere de premier și vom vedea dacă se face o majoritate, dar niciodată cu PSD. Președintele a spus că se va decide până la finalul serii, dacă asta va reieși din consultări. Dacă USR nu va face parte dintr-o majoritate, o altă majoritate nu se poate face fără PSD.”, a declarat Dan Barna.

Pe cine a propus USR pentru funcția de premier

”Este nevoie de o colaborare onestă mai largă pentru a scoate România din criză. USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare, cu miniştri, ca să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine în spaţiul public. Premierul desemnat trebuie să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. L-am propus pe Dacian Cioloş. Preşedintele a luat act, se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte pentru planul pentru perioada următoare, nu a oferit o soluţie, a rămas rezervat”, a declarat Barna.