Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a precizat că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi că i-a cerut acestuia să sprijine mai multe proiecte ale USR aflate în diverse faze de adoptare.

„I-am cerut astăzi preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, să sprijine mai multe proiecte ale USR aflate în diverse faze de adoptare: legea privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (‘DNA-ul pădurilor’), legea privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, soluţiile noastre privind rezolvarea problemei pensiilor speciale în conformitate cu ceea ce ne cer cetăţenii.

În discuţia de la Cotroceni, am vorbit şi despre alegerile locale din toamnă, dar şi despre prelungirea stării de alertă. I-am spus preşedintelui că, odată cu reluarea activităţilor economice, este foarte important ca părinţii să aibă cui lăsa în grijă copiii. De aceea este utilă redeschiderea unităţilor de tip after-school, creşă sau grădiniţă din zona privată”, a scris Barna pe Facebook.

El a menţionat că preşedintele i-a spus că a cerut Guvernului să ţină seama de nevoia de repornire a economiei „în sensul renunţării la acele restricţii care nu mai sunt în mod justificat necesare”.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea