Dan Barna, despre Klaus Iohannis. Șeful USR a subliniat că președintele este un aliat în lupta pentru promovarea reformelor în infrastructură.

„Am găsit în președintele Klaus Iohannis un susținător și un aliat în lupta noastră pentru a promova reforme reale în zona de infrastructură și a companiilor de stat din acest sector”, scrie Dan Barna pe Facebook.

Dan Barna, despre Klaus Iohannis

Trebuie menționat că la întâlnirea de la Cotroceni a participat și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„În întâlnirea pe care am avut-o azi la Cotroceni, alături de colegul meu Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, i-am spus președintelui că, din punct de vedere al infrastructurii de transport, una dintre prioritățile actualului guvern va fi recondiționarea și modernizarea căilor ferate, astfel încât trenul să redevină una din opțiunile preferate ale românilor.

Pe de altă parte, proiectele de construcție și reparare a infrastructurii rutiere și feroviare trebuie să fie planificate în așa fel încât să fructificăm la maximum oportunitatea fondurilor care vor veni prin PNRR. Aceasta este o oportunitate pe care colegul meu Cătălin Drulă o înțelege foarte bine și lucrează intens pentru a o transforma în realitate. Am discutat aplicat despre câteva dintre proiectele prioritare în următorii ani.

În privința companiilor de stat a existat un consens asupra necesității ca în conducerea lor să fie numiți manageri profesioniști, capabili să le administreze performant în interesul și beneficiul public. Pentru multe astfel de companii ar fi o premieră.

În contextul oportunității resurselor asigurate de PNRR și a necesității deja dramatice de a face reforme structurale în următoarele luni, obiectivele și mizele acestui guvern nu pot fi decât reformiste, oricâtă rezistență inerțială întâlnim în sistem”, a conchis vicepremierul.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut loc la ora 15:00, iar cea cu viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, la ora 16:00.