Nu multă lume știe despre Dacia Cioloș că în vremea comunismului a fost militar la Securitate. Călin Popescu Tăriceanu a reamintit recent acest detaliu din viața liderului USR. Președintele ALDE l-a întrebat pe Cioloș detalii din acea perioadă.

Pe vremea comunismului Dacian Cioloș făcea parte din militarii care păzeau locuința celui mai cunoscut disident anti-comunist din anii ’80, Doina Cornea.

”Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist și lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparținea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluție actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizați a fost și supravegherea unei intersecții, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru Mediafax, Dacian Cioloș.