Într-o emisiune a postului Digi24, Dacian Cioloș a susținut că guvernul Dăncilă trebuie să plece de la Palatul Victori până la finalul acestei luni. „Dacă lucrul acesta nu e realizat până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu, din acest punct de vedere. Din mai multe puncte de vedere pentru că nu e vorba doar de președinția UE”, a declarat Cioloș.

Fostul premier a menționat și că, după părerea sa, opoziția ar trebui să își fixeze ca obiectiv dărâmarea guvernului Dăncilă. „Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. Și, cu toată modestia, nu dau lecții nimănui. Îmi spun punctul de vedere ca om care a fost la guvernare, ca om care cunoaște foarte bine cum merg lucrurile la nivel eropean, ca om care realizează ce înseamnă pentru România o astfel de oportunitate care vine o dată la 15 ani”.

Premierul Viorica Dăncilă începe astăzi o vizită oficială în zona Golfului, la Muscat, în Sultanatul Oman, respectiv la Doha, în Statul Qatar. Vizita, desfăşurată în perioada 3-8 noiembrie, urmăreşte „consolidarea, la cel mai înalt nivel guvernamental, a dialogului politic bilateral şi a cooperării economice şi sectoriale, interacţiunea pragmatică cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului reprezentând un obiectiv distinct de politică externă asumat prin Programul de Guvernare 2017-2020″.