"Securitatea şi siguranţa alimentară, calitatea alimentelor, modificările climatice şi dezvoltarea echilibrată a zonelor rurale şi urbane sunt provocările cruciale care vor trebui soluţionate în următorii ani atât de Uniunea Europeană, cât şi de China. Sunt încântat să accept invitaţia ministrului agriculturii, Han Changfu, de a vizita China şi a întări cooperarea noastră în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale", a declarat Dacian Cioloş înainte de plecare.

În cursul celei de a doua vizite în China de la preluarea mandatului, comisarul român va avea întâlniri cu o serie de oficiali de rang înalt din guvernul chinez, printre care vice-premierul Hui Liangyu; ministrulaAgriculturii, Han Changfu; ministrul comerţului, Chen Deming; ministrul Zhi Shuping din cadrul Administraţiei generale chineze pentru controlul calităţii, inspecţie şi carantină, precum şi cu ministrul Zhou Bohua de la Administraţia de stat pentru industrie şi comerţ.

În cadrul acestor întâlniri vor fi promovate cooperarea bilaterală şi multilaterală în domeniul agriculturii, cu accent pe schimbul de cunoştinţe în domeniul dezvoltării rurale, creşterea calităţii produselor alimentare. Totodată va fi făcut un nou pas în discuţiile privind indicaţiile geografice, agricultura ecologică şi consolidarea cooperării în lupta împotriva contrafacerii vinurilor şi băuturilor spirtoase.