Joi, retailerul de comerț electronic a arătat că a angajat 541.900 de persoane la sfârșitul celui de-al treilea trimestru. Numărul acesta este mai mare decât populaţia a 63 de ţări şi teritorii din jurul lumii, incluzând unele cunoscute cum ar fi: Islanda (334.252), Bahamas(391.232) şi Monaco(38.499).

După cum putem vedea în această diagramă de la Statista, care se bazează pe date de la compania în sine, Amazon a crescut într-o rată rapidă. A adăugat 159.500 de persoane doar în cele trei luni de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul lunii septembrie. Mulți dintre aceștia au venit prin achiziționarea de Total Foods, dar Amazon a angajat în plus zeci de mii de muncitori suplimentari.

Şi asta nu e tot. Gigantul de internet a anunţat, de asemenea, că intenţionează să angajeze 120.000 de lucrători sezonieri în acest sezon de vacanţă pentru a-și înmagazina depozitele americane și centrele de servicii pentru clienți și a spus că se așteaptă ca mulți dintre aceștia să angajeze lucrători cu normă întreagă. Între timp, compania a menţionat că atunci când își deschide al doilea sediu, intenționează să adauge până la 50.000 de locuri de muncă acolo.