Cutremurul din Haiti a răpit peste 1.000 de vieți!

Autoritățile din insula caraibiană continuă operațiunile de căutare și salvare în ritm alert, în contextul în care o furtună tropicală va lovi zona afectată de seim în ziua de luni, 16 august, potrivit informațiilor transmise de nbc.com

Simultan, cutremurul a produs importante pagube materiale şi a fost resimţit în Cuba şi Jamaica, urmat de numeroase replici.

Localnicii sunt văzuţi cum scot de sub dărâmături supravieţuitori

Potrivit sursei menționate, în înregistrările video publicate pe reţelele de socializare, localnicii sunt văzuţi cum scot de sub dărâmături supravieţuitori. Mai mult, au fost afectate sau distruse numeroase case, spitale, școli, biserici și clădiri.

Amintim că acest seism a avut loc la 11 ani de la cel mai recent mare cutremur, care a ucis zeci de mii de oameni în cel mai sărac stat din Americi. Mai mult, furtuna tropicală Grace va aduce luni ploi și vânt cu viteze mari.

Amintim că țara respectivă trece printr-o criză economică şi politică fără precedent, amplificată de asasinarea preşedintelui Jovenel Moise pe 7 iulie. În momentul de față, la conducere se află prim-ministrul Arien Henry.

Un cutremur puternic a lovit și Grecia

Amintim că un cutremur de 3,8 pe Richter s-a produs, miercuri dimineață, în Grecia. Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului din România, acesta a avut loc în ziua de 11 August 2021, la ora 08:59:33, (ora locală a României). Conform primelor informații, seismul care s-a produs în Grecia a avut o magnitudinea ml 3.8 și s-a întâmplat la o adâncimea de doar 10 km.

Mai mult, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 101km NV de Piraeus, 102km NV de Athens, 121km NE de Patra, 214km S de Thessaloniki, potrivit INFP. Amintim că seismul s-a produs în contextul în care Grecia este deja afectate din cauza incendiilor uriașe de vegetație.

Sursă foto: Dreamstime