Povestea unei românce care poate deveni miliardară după divorțul de soțul său. Este un renumit investitor de pe Wall Street

The New York Post transmite, citând o sursă familiară cu situaţia, că cei doi nu au încheiat niciun contract prenupţial, potrivit bloomberg.com

Jenny Paulson, în vârstă de 50 de ani, s-a născut în Galați și l-a cunoscut pe John Paulson cu mult timp înainte ca acesta să devină faimos.

A fost angajată ca asistentă la scurt timp după ce a obținut azil politic în SUA

Investitorul a angajat-o drept asistentă, la scurt timp după ce aceasta a obținut azil politic în SUA. Mai apoi, când se apropia de vârsta de 45 de ani, John Paulson a decis că a sosit momentul să se căsătorească.

Conform cărţii „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman, Jenny avea „personalitatea îmbucurătoare pe care o căuta”. „Jenny nu consuma alcool, nu fuma şi nu ieşea noaptea în oraş. Era o gură de aer proaspăt”, a spus în trecut Paulson pe Jenny.

Acesta a invitat-o în oraş timp de un an, însă Jenny a insistat prin a-i spune că, mai întâi, trebuie să o concedieze şi să îi găsească un alt loc de muncă. Într-un final, a fost de acord să ia masa împreună iar după mai bine de 200 de întâlniri, John şi-a găsit curajul de a o cere în căsătorie.

Cum a ajuns Jenny Paulson în SUA?

Jenny Paulson a plecat în sua la fratele ei, George Zaharia, care fugise înainte de 1989 din România și se angajase, în primă fază, drept șofer de taxi. Cei doi avut avut parte de noroc abia după ce Jenny s-a căsătorit cu miliardarul John Paulson, care deține compania Paulson&Co.

Amintim că Donald Trump avea legături de prietenie cu familia Paulson, iar Jenny Paulson este cea despre care se spune că l-ar fi convins pe fostul președinte american să candideze.

Cine este renumitul investitor?

John Paulson, în vârstă de 65 de ani, are o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, obţinută mai ales în urma pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din SUA înaintea crizei financiare din 2008. Totodată, acesta deţinea în 2019 aproximativ 1,9 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson.

De asemenea, John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

Sursă foto: Dreamstime