Cutremur maxim la Caracal! În ce stare se află dosarul cazului

În urmă cu un an de zile, în data de 24 iulie, Alexandra Măceșanu a fost răpită de către Gheorghe Dincă. Chiar dacă adolescenta în vârstă de 15 ani a reușit să sune la 112, aceasta nu a fost găsită la timp. Astăzi, ar fi împlinit 17 ani.

Alexandra Măceșanu, născută la 15 septembrie 2003 în comuna Dobrosloveni, avea vârsta de 15 ani și era eleva Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal. Aceasta a fost ucisă de către Gheorghe Dincă în data de 26 iulie 2019.

Ancheta a întâmpinat multe dificultăți

Fiind suspectat că reprezintă un furnizor de carne vie pentru rețele internaționale de prostituție, Dincă și-a schimbat în repetate rânduri declarațiile în fața anchetatorilor.

În data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu. Procesul lui Dincă a început abia în mai 2020 și este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

De asemenea, Luiza Melencu este cealaltă victimă a lui Gheorghe Dincă, fiind dispărută din aprilie 2020.

Familiile celor două fete s-au prezentat la Curtea de Apel Craiova

Familiile celor două fete dispărute s-au prezentat în data de 9 septembrie 2020 la Curtea de Apel Craiova iar mama Luizei Melencu, Monica Melencu, a oferit noi declarații despre cazul Caracal.

„Acest proces s-a amânat pentru data de 23, ora 11:00, din cauza unor probleme a domnului Moldovan. Cerem să se facă dreptate pentru că nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Acest caz s-a făcut pentru funcții și bani. Noi vrem să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra”, a declarat Monica Melencu.

Un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală a subliniat că de-a lungul timpului dosarul „Cazului Caracal” a strâns 19 volume.

„Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a transmis Dorin Dumitran, un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală.