Încă nu se cunoaște motivul pentru care se întâmplă acest lucru, însă acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) s-au depreciat cu 6,4% la ora 16:30 la un preţ de 30,3 lei pe unitate şi pe un rulaj de tranzacţionare de 1,2 milioane de lei, arată datele prelute de ZF din platforma BVB.

Deși pare greu de crezut, în cazul în care Digi Communications va închide pe minus inclusiv şedinţa de tranzacţionare de vineri, atunci aceasta ar fi a cincea scădere la rând pentru compania de telecomunicaţii.

Spre comparaţie indicele principal BET înregistrează vineri după-amiază o scădere de 0,5%.

Un lucru impotrant de menționat este faptul că cea mai recentă raportare a Digi a fost pe 14 august 2020, adică atunci când a fost publicat raportul semestrial, însă nu se poate explica motivul pentru care acțiunile sunt într-o continuă scădere.

De ce scad acțiunile Digi?

Director de tranzacţionar al Estinvest Focşani este de părere că aceast scădere s-ar putea datora numărului crescut de ordine de vânzare executate, acest lucru generând o presiune pe cumpărare.

“Posibil că scăderea să fi fost cauzată de numărul mai mare de ordine de vânzare executate, ordine ce au creat o presiune pe cumpărare. Acest lucru se poate observaîn valoarea tranzacţionată de peste 1 mil lei.

În condiţiile în care de aproximativ o lună de zile asistăm la un trend descendent a evoluţiei preţului, pe partea de cumpărare nu a existat suport suficient, fapt ce a determinat scăderea abruptă a preţului”, explică Marcel Murgoci, director de tranzacţionar al Estinvest Focşani, pentru sursa citată.

În ceea ce privește evoluția Digi Communications, la cel mai recent preţ de închidere, cel din 24 septembrie 2020, Digi avea 3,24 miliarde de lei capitalizare. De cealaltă parte, la preţurile de 30,3 de lei pe acţiune de vineri după-amiază, capitalizare ar fi de 3,03 miliarde de lei, deci 210 milioane de lei s-au evaporat doar în ultima zi a acestei săptămâni.