Ludovic Orban este în tensiune maximă după ce a aflat că un apropiat al său a fost chemat la DNA. Este vorba despre Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului. Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, acesta a fost audiat miercuri la DNA ca martor în dosarul Unifarm.

Scandalul cu Unifarm a explodat în iunie, când DNA a decis să deschidă un dosar penal și să-l pună sub control judiciar pe șeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Asupra lui planează suspiciunea că, în martie 2020, ar fi cerut mită 760.000 de euro de la o firmă pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme. E vorba de achiziția Unifarm de la firma BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat.

Ciulavu este partenera fostului comisar de poliție Petru Pitcovici. Cel din urmă a fost condamnat în 2017 la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul DNA “Băneasa” . În 2016, Pitcovici a fost arestat și într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT.

Acum, cei de la DNA l-au chemat pe Costel Barbu să dea explicații în scandalul Unifarm. Acesta este considerat un apropiat al premierului Ludovic Orban și a fost secretar general adjunct al PNL. Din luna decembrie a anuluyi trecut, Costel Barbu ocupă funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

Costel Barbu a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate în 2015 și a pierdut funcția de primar al comunei Suhaia din Teleorman. Pentru că în 2016, Costel Barbu avea interdicție să candideze, în cursa pentru primărie a intrat soția sa, Polexia, care a și ajuns primăriță. După condamnare, Costel Barbu a rămas în primăria comunei pe postul de city manager.

Foto: INQUAM/Octav Ganea