Este lovitură zdrobitoare pentru unul dintre cei mai importanți lideri politici. Donald Trump, președintele SUA, a fost condamnat de un tribunal din New York la plata a două milioane de dolari, potrivit The Guardian.

Președintele a fost acuzat pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic în cadrul unui acord amiabil. Procurorul statului New York, Letitia James, a atacat fundaţia şi pe administratorii acesteia în anul 2016, afirmând că Trump a folosit această organizaţie în scopuri personale şi nu pentru acţiuni de caritate.

Chiar dacă a dat asigurări că nu va face compromisuri în acest dosar, el şi trei dintre copiii săi (Donald Jr, Eric şi Ivanka) au încheiat un acord amiabil cu procuroarea Letitia James pentru a opri urmărirea în justiţie, conform unor documente din dosar.

Ultima parte a acestui acord a fost o gală de caritate organizată în ianuarie 2016 în statul Iowa, care, de fapt, s-a dovedit a fi un eveniment de campanie electorală. Evenimentul a fost, de fapt, gestionat de echipa sa de campanie. Cei 2,8 milioane de dolari strânşi la gală au fost trecuţi doar prin fundaţie, folosită ca instrument al campaniei lui Donald Trump.