Rezultatele primul tur de scrutin al alegerilor au fost validat, vineri, de către Curtea Constituţională, care a stabilit şi ordinea candidaţilor pe buletinele de vot pentru cel de-al doilea tur: mai întâi Klaus Iohannis, urmat de Viorica Dăncilă.

Tot vineri însă, Partidul Dreapta Conservatoare a anunţat că a depus la DNA, pe data de pe 14 noiembrie, un denunţ în care cerea anularea scrutinului prezidenţial, sub pretextul că votul din diaspora a fost fraudat, potrivit stiripesurse.ro.

“Partidul Dreapta Conservatoare, persoana juridica de drept public prin hotararea Civila NR .32 /DEC /P /23.05.2018 din data de 23.MAI 2018 , inregistrat in Registrul partidelor politice la pozitia 175, prin presedintele P.D.C. a depus la data de 14 XI.2019 la Directia Nationala Anticoruptie denunț cu privire la modul in care au fost fraudate alegerile desfasurate la data de 10 XI.2019 pentru alegerea presedintelui Romaniei aât votul prin corespondență și cel anticipat au fost fraudate motiv pentru care cerem tragerea la raspundere penala a celor ce se fac vinovati de aceasta bataie de joc la adresa cetatenilor Romani din diaspora”, a precizat Stan Ştefan, președintele Partidului Dreapta Conservatoare.