Mihai Fifor a anunțat schimbarea lui Eugen Şindile de la Jandarmerie. „Am dispus azi încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei, Ionuț Sindile, care a fost înlocuit cu Constantin Florea, șeful Jandarmeriei Craiova.

„Principala mea aşteptate de la generalul Florea e să facă o analiză a Jandarmeriei. Are o experiență în Jandarmerie de 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei (…) În maxim o săptămână urmează să îmi prezinte primele măsuri pentru eficientizarea instituției”, a mai declarat Fifor.Ministrul de interne nu a explicat de ce l-a schimbat pe șeful Jandarmeriei. Schimbarea lui Sindile are loc însă cu doar câteva zile înainte de 10 august, când se împlinește un an de la reprimarea violentă a manifestanților pașnici din Piața Victoriei de către jandarmii conduși de Ionuț Sindile.

Potrivit unor surse G4Media.ro, Florea este un apropiat al ministerului de interne, Mihai Fifor și al Olguțăi Vasilescu.

Sindile este anchetat de procurori în dosarul reprimării violente a manifestanților din 10 august 2018. A fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz in serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuziva.

Ionuț Sindile a fost la comanda Jandarmeriei, când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat de câteva zile din țară.
Sindile este originar din Teleorman, județul controlat de Liviu Dragnea și de unde provin premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit comunicatului oficial al Jandarmeriei.

Viitorul șef al Jandarmeriei, Constantin Florea, este în prezent șeful Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova.

Potrivit CV-ului, Florea a absolvit, pe lângă Colegiul Național de Apărare, Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti.
Potrivit unui articol publicat în 2018 de oltenia.info, Florea cupă această funcție de 9 ani, iar de 14 ani se află la conducerea instituției (2004 – 2009 a fost adjunct). Lucrează la Jandarmerie din 1990. Și-a făcut stagiul militar la Jandarmeria București în 1984 apoi a revenit în Filiașul natal unde a învățat o meserie: prelucrător prin așchiere. Nu a mai avut timp să o practice deoarece a intrat la școala de ofițeri de la Băneasa.

Potrivit oltenia.info.ro, soția sa Emilia Florea lucrează la Consiliul Județean de unde încasa în 2014 suma de 18.733 de lei.