Noul puci, pus la cale de același nucleu dur din PSD, este de fapt o reluarea a celui vechi. Se poartă aceleași negocieri, în care se împart funcții și se lansează promisiuni care mai de care mai dăunătoare pentru români. Paul Stănescu, fostul vicepremier, încearcă să adune baronii din Sud în jurul său și să-i convingă să întoarcă armele împotriva lui Liviu Dragnea. Conform unor surse, acesta a stabilit mai multe întâlniri cu aceștia, primul pe listă fiind Dumitru Buzatu, șeful organizației PSD Vaslui, care s-a poziționat de mai mult timp împotriva taberei aflate acum la putere. Se însistă mult și ca Niculae Bădălău să revină alături de nucleul anti Dragnea, însă acesta nu pare să cedeze fiindcă postul de la ministru îi convine de minune.

Adrian Țuțuianu, împreună cu Gabriela Firea au încercat și ei în ultimul an să adune o masă critică în jurul lor pentru a reuși să-l detroneze pe liderul PSD. De altfel, cei doi au comandat sondaje pentru a fi măsurați încă de mai bine de un an. Dacă primarul Capitalei se vedea președintele României, ei bine Țuțuianu era convins că va prelua partidul, urmând ca apoi să devină și premier. Acest scenariu a fost expus chiar de el, în nenumărate rânduri, în interiorul PSD Dâmbovița, conform unor surse. Cei doi sunt foarte vocali în aceste zile, lansând săgeți otrăvite către Guvern și Liviu Dragnea. Doar că vocile lor nu mai au aceeași putere ca altă dată, iar populația pare să se fi plictisit de luptele interne din PSD.

Bugetul pe 2019 a fost considerat de strategii care vor să scape de Liviu Dragnea un moment prielnic pentru a reuși să atragă noi adepți în tabăra lor și speră ca în următorul CEX să reușească din nou să creeze scandal, de data aceasta provocat de primarii cu notorietate. Doar că se pare că și Liviu Dragnea, ar avea în dotare ceva arme puternice și este greu de crezut că aceiași oameni care au dat greș în lanț până acum, vor reuși să-și impună punctul de vedere în contextul actual. Cine va trăda în următorul CEX? Probabil nimeni, pentru că ar urma excluderea, așa cum s-a întâmplat în cazul tuturor celor care au trădat.

Când PSD se luptă cu PSD, PNL nu poate decât să se bucure de situație și să-i lase să se sfâșie între ei. Să nu uităm că Victor Ponta este fostul președinte PSD și că Pro România nu este altceva decât un instrument de răzbunare contra celui care l-a dat afară din partid. Interesele românilor sunt ca de obicei neinteresante pentru politicieni.