Cum se simte acum Codrin Ștefănescu?

Anul trecut a fost unul dificil pentru Codrin Ștefănescu, după ce a fost nevoit să se retragă din politică. Decizia a venit după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon. Fostul politician Codrin Ștefănescu a ieșit acum public cu primele declarații după ce a trecut prin lupta grea cu cancerul și s-a retras din viața politică.

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, acesta a vorbit deschis despre experiența sa și despre starea sa de sănătate actuală, dezvăluind că se simte mult mai bine după tratamentul urmat în Elveția.

„Există câteva variante – Cedezi fizic, psihic, te lași păgubaș – era cât pe ce să fac lucrul ăsta. În iulie era hotărât să opresc tratamentul, să merg acasă, să vorbesc cu avocații – să stabilesc testamentul pentru cei dragi ai mei, să închei socotelile cu viața pentru că mă simțeam foarte rău”, a mărturisit Codrin Ștefănescu într-un clip pe TikTok.

@valentynohotyahoo6Codrin Stefanescu supărat pe această coaliție PSD CU PNL și alte discuți despre politica actuală.♬ sunet original – valentynohot@yahoo.com

Fostul președinte al partidului Alianța pentru Patrie a fost diagnosticat cu cancer la colon la începutul anului 2023, iar în următoarele luni a scăzut dramatic în greutate și a refuzat operația în România, optând pentru tratament în Elveția.

Exclude o revenire în politică, de care este chiar dezgustat

În ciuda luptei grele și a momentelor de disperare, Ștefănescu a povestit că a fost salvat de ceea ce consideră o minune divină și că acum se simte mult mai bine din punct de vedere fizic și psihic.

„S-a întâmplat un eveniment incredibil, ceea ce spunea Monica Pop că se poate întâmpla și se schimbă radical poziția în care ești. Am început să-mi revin, să mă repun pe picioare. Lucrurile merg în direcția bună. Șase luni a fost un chin, trebuie să recunosc – dar nu am cedat, m-am bătut”, a mărturisit el.

El a mai spus că „a fost un miracol că am reușit să rezist la toate aceste lucruri”. De asemenea, adaugă că medicii au spus că organismul său a fost puternic și, în plus, a fost credința.

„Te pune la un fel de încercare. Eu m-am rugat doar să mor demn. Nu într-o situație foarte urâtă, așa cum s-a întâmplat cu foști prieteni de-ai mei (…) am vrut să mor brusc, nu să ajung piele și os (…)”, a mai povestit politicianul.

Codrin Ștefănescu a exclus orice revenirea în politică, exprimându-și chiar dezgustul față de ceea ce s-a întâmplat în lumea politică românească în ultima vreme. Cu toate acestea, el a transmis un mesaj de recunoștință pentru sprijinul primit din partea celor din jur și pentru puterea de a învinge boala.