După ce fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost ales în fruntea Senatului, scandalul a erupt. Călin Popecu Tăriceanu nu a suportat aroganța acestuia și a decis să-l dea afară din ALDE. Susținut de PSD, nu și de ALDE, Meleșcanu va fi dat afară din partid au dezvăluit mai multe surse politice.

Biroul Politic Central al ALDE a adoptat încă de săptămâna trecută decizia care prevede că orice membru ALDE care primeşte funcţii este radiat sau exclus din partid, conform prevederilor Statutului ALDE.

Potrivit unor surse din partid, liderii ALDE vor stabili miercuri data la care se va reuni Delegaţia Permanentă, cea mai importantă structură care asigură conducerea partidului între congrese. În cadrul acestui vor se va vota Biroului Politic Central de săptămâna trecută, referitoare de excluderea tuturor celor care acceptă funcţii fără acordul partidului.

Teodor Meleşcanu va fi exclus de drept din ALDE. Noul preşedinte al Senatului se arăta săptămâna trecută dispus să se autosuspende din ALDE pe perioada exercitării funcţiei din Parlament, conform stiripesurse.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că rămâne de văzut dacă se va lua o asemenea decizie, însă a precizat că există o prevedere regulamentară „care ne permite să funcționăm în continuare sub forma unui grup mixt. Domnul Meleșcanu a declarat că acceptă nominalizarea, dar nu își dă demisia din grupul ALDE. Nu știu care e misterul acestei formule pe care numai el poate să o înțeleagă”.

Mai mult, se pare că și trădătorii din ALDE care l-au votat pe Tăriceanu vor fi dați afară din partid.