Alertă în Germania după un atentat produs chiar la sediul central al Lidl. Din primele informații trei persoane au fost rănite într-o explozie produsă la o clădire de birouri în oraşul Neckarsulm din sudul Germaniei, a anunţat miercuri poliţia, citată de agenţia DPA. Explozia a avut loc la ora locală 14.50 (13.50 GMT).

Autoritățile din Germania sunt în alertă

O amplă operaţiune a poliţiei era în curs în zona industrială, unde se află de asemenea sediul central al lanţului de supermarketuri Lidl, deşi nu era clar imediat dacă explozia s-a produs în clădirea Lidl.

Agenţia EFE menţionează pe de altă parte că se crede că explozia a fost cauzată de o scrisoare cu bombă adresată companiei. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, la originea exploziei s-ar afla “un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”. Un total de 100 de persoane au fost evacuate şi echipe ale poliţiei au intrat în clădirea Lidl.

Care a fost cauza exploziei din sediul Lidl

Din primele informații oficiale se pare că un dispozitiv artizanal a explodat, miercuri după-amiază, la sediul central al reţelei de supermarketuri Lidl, în Germania.  Informația a fost transmisă de surse din cadrul serviciilor de intervenţie. Explozia a avut loc în oficiul poştal al sediului central al companiei Lidl, situat în orăşelul Neckarsulm, în landul Baden-Württemberg, la circa 60 de kilometri nord de oraşul Stuttgart.

Povestea Lidl a început în localitatea Neckarsulm din Baden-Württemberg, din Germania. Piatra de temelie pentru expansiunea internațională Lidl a fost așezată în anii 1930, odată cu înființarea o firmă care comercializa produse alimentare în regim en gros.

Datorită modelului de business unic, compania a reușit să crească rapid; după doar 15 ani existau în Germania peste 450 magazine. La sfârșitul anilor 1980, Lidl s-a extins și în alte țări. Astăzi compania este prezentă în 32 țări cu 11.200 magazine. Din 2017 și 2018, Lidl a deschis filiale și în SUA și în Serbia.