Invitat la postul tv A Haber, ministrul apărării Hulusi Akar s-a referit la problemele aflate în actualitate pe care le sintetizăm astfel: 

„(Amintind declaraţia ministrului grec al apărării ”Dacă este nevoie ne vom lupta cu Turcia”) Să spunem că a fost o poticnire în vorbire. Poticnire. Vreau să subliniez că grecii nu vor considera oportun un război cu turcii nici matematic, şi nici din punctul de vedere al doctrinei militare.

Noi, împreună cu Grecia, în Marea Egee, în Marea Mediterană ne îndeplinim întocmai angajamentele, ne putem rezolva problemele discutând. Şi înregistrăm unele progrese în acest punct. Spunem să discutăm, să dezbatem. Dar spunem toate acestea pentru a nu se înţelege greşit, pentru că nu vom ceda în faţa pericolului. Insulele care au fost înarmate, trebuie dezarmate.” 

Ştirea că Haftar a fugit

„Avem o istorie comună cu fraţii noştri libieni de aproape 500 de ani. De altfel, Haftar nu avea nicio posibilitate să obţină succese pentru că era nedrept, organiza lovituri de stat, acţiunile lui erau ilegale, sprijinul primit era ilegal. Haftar nu a apărut acolo ca o forţă de unul singur. Se afla acolo ca un instrument pe care-l foloseau alte forţe. I-au văzut capacitatea, viitorul.

Atunci când acest sprijin nu a mai fost acordat, era clar că Haftar nu va pierde. Chiar unele ştiri susţin că Haftar s-ar afla în afara Libiei, într-o altă ţară. 

În legătură cu F-35 vom face ceea ce trebuie

În ceea ce priveşte avionul F-35 este nevoie să eliminăm problemele. Negocierile continuă. Evoluţiile legate de sistemul S-400 şi rachetele Patriot sunt cunoscute. Am transmis de nenumărate ori că vrem să achiziţionăm rachete Patriot. Dacă voi ne veţi obstrucţiona în privinţa avioanelor F-35, şi noi vom face ceea ce trebuie, inclusiv să producem propriul nostru avion de luptă, notează Hurriyet.