Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a dat detalii despre audierea lui Gheorghe Dincă, la care a fost și el prezent. Pop a susținut clar și răspicat că monstrul din Caracal a mințit aproape în totalitate.

Avocatul a explicat că nu poate oferi detalii legat de ce a declarat Gheorghe Dincă, dar a subliniat că acesta era foarte revoltat și supărat pe el pentru că vorbește în presă. Mai mult, Tonel Pop a susținut că a refuzat să semneze consemnarea declarației lui Dincă pentru că aceasta nu corespunde întru totul adevărului, așa cum îl declară el.

„Gheorghe Dincă spune niște lucruri, iar consemnările sunt în defavoarea Luizei și sunt altele, schimbate ca nuanță grav, față de cele declarate de Dincă. În general a mințit. Și ceea ce a spus nu a spus în felul în care s-a consemnat. Nici Dincă nu a spus ce a consemnat procurorul. Am rugat să se corecteze, nu a vrut, a refuzat domnul procuror. Am solicitat să ascultăm camera de luat vederi să vedem cum a spus, a refuzat. Am solicitat să-i pună din nou întrebările respective lui Dincă. Procurorul nici atunci nu a vrut să consemneze ce a spus Dincă”, a declarat Tonel Pop.

Potrivit acestuia nu s-au extins acuzațiile. Avocatul a susținut că procurorii au pus o presiune incredibilă pe el și că i-au adus reproșuri.

„Mai mult, am întrebat pe procurorul de caz.. i-am spus că am o cerere aprobată de către el pentru a mi se pune la dispoziție dosarul. Și mi-a spus că o fi, dar când vrea dânsul. Eu am făcut și o petiție în acest sens, prin care mi s-a adus la cunoștință că urmează să văd dosarul”, a susținut avocatul.

Tonel Pop a arătat că sunt și noi detalii legate de modul în care a decurs crima. „Din declarația pe care a dat-o acum Dincă rezultă că situația nu poate fi cea care a fost înghițită în primă fază ca posibilă. Situația e mai mult decât încordată”, a conchis avocatul familiei Luizei.