Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un nou cutremur a avut loc în România. Potrivit experților în domeniu, seismul s-a produs la ora 21:04:09 (ora României).

Seismologii spun că acesta s-a produs în Crișana, județul Arad, și a avut o magnitudine de 3,2 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5,5 kilometri.

Potrivit site-ului oficial al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la 22 kilometri est de Arad, 50 kilometri nord-est de Timisoara, 72 kilometri sued-est de Bekescsabași la 94 kilometri nord de Resita.

România s-a mai cutremurat marți, 6 iunie

În urma cutremurului cu magnitudinea de 5,3 grade, mai multe echipaje ale ISU Arad au fost trimise marți seara. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” a trimis echipe pentru a efectua misiuni de recunoaștere atât în orașul, cât și în județul Arad.

Pompierii arădeni au anunțat că au primit două solicitări pentru degajarea de moloz din clădiri. În prezent, operațiunile sunt în desfășurare pe străzile Mărășești și Lucian Blaga. Potrivit reprezentanților ISU Arad, nu există alte probleme notabile în acest moment.

Cutremurul, care s-a produs la suprafață, a fost resimțit în mai multe localități din Banat, Crișana și Ardeal. Unele persoane s-au speriat și au ieșit în stradă. Autoritățile evaluează în prezent eventualele pagube.

Oamenii au sunat la 112

Ulterior, IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) a raportat că au fost primite în total șase apeluri la numărul de urgență 112. Patru apeluri au provenit din județul Arad, în timp ce câte un apel a venit din județul Sălaj și din județul Maramureș. Aceste apeluri au fost efectuate pentru a semnala incidente precum desprinderea unor elemente de construcție de pe clădiri sau deplasarea mobilierului din interiorul locuințelor.

IGSU a precizat că nu au fost primite sesizări de la cetățeni din alte județe în care s-a resimțit cutremurul, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin.

Cutremurul, cu magnitudinea de 5,3 grade, s-a produs marți seară în județul Arad. Acesta a avut loc la ora 20:26 și a avut o adâncime de 6,4 km.