Peru s-a zguduit din temelii! A avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter

Coasta de nord a Peru a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km, potrivit Institutului Naţional de Geofizică, notează France Presse.

Direcţia de hidrografie şi navigaţie a Marinei Militare a exclus orice risc de tsunami, iar Protecţia Civilă nu a comunicat până în prezent niciun deces sau cazuri de persoane rănite.

Sunt evaluate pagubele

Autorităţile competente evaluează posibilele pagube în zonele cele mai afectate, a precizat Protecţia Civilă într-un comunicat. Cutremurul i-a determinat pe mulți cetățeni din Sullana să-și părăsească casele. Filmările de la posturile TV locale au arătat că o parte a cornișei de pe fațada catedralei Piura, construită în secolul al XVI-lea, a căzut. Posturile de televiziune locale arată și produse împrăștiate pe podeaua unui supermarket din Piura, la aproximativ 990 de kilometri nord de capitala Lima, informează abcnews.com.

Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.

Amintim că seismele sunt frecvente în Peru.

Sursă foto: volcanodiscovery.com