Curtea Supremă din SUA intervine în conflictul dintre Trump și Twitter

Cea mai înaltă instanţă americană a casat sentinţa unei curţi de apel care apreciase că Donald Trump a încălcat primul amendament la Constituţia SUA, prin blocarea criticilor pe contul său de Twitter. Judecătorii de la Curtea Supremă au refuzat să mai asculte argumentele părţilor la recurs, conform informațiilor transmise de reuters.com

Fostul preşedinte, reprezentant al Partidului Republican, şi-a încheiat mandatul la Casa Albă în ianuarie, fiind înlocuit de democratul Joe Biden. În cei patru ani la putere, el a folosit intens Twitter pentru a-şi promova agenda politică.

Twitter a luat decizia de a bloca contul lui Trump, la câteva zile după ce susţinători ai acestuia au ocupat în 6 ianuarie Capitoliul din Washington.

Donald Trump lansează propria platformă de socializare

Un consilier al fostului președinte american Donald Trump a dezvăluit că acesta din urmă va lansa în curând propria sa platformă de socializare. Decizia lui Trump vine după ce conturile sale au fost suspendate de mai multe astfel de platforme. Astfel, fostul preşedinte american Donald Trump intenţionează să lanseze propria sa platformă de socializare, a declarat unul dintre consilierii săi, la Fox News, transmite Reuters.

Jason Miller, un purtător de cuvânt al campaniei electorale din 2020 a lui Trump, a declarat postului de televiziune că Trump va reveni în spaţiul mediei sociale cu o nouă platformă, proprie, care „va redefini complet jocul”.

Miller nu a oferit alte detalii şi nu a fost disponibil vreun comentariu din parte reprezentanţilor companiei Trump Organization.

Twitter, Facebook şi alte platforme au fost în centrul atenţiei pentru modul în care gestionează conturile politicienilor şi ale oficialilor guvernamentali, după ce au suspendat conturile lui Trump pentru incitarea la violenţă.

Facebook, care în ianuarie a suspendat contul lui Trump pe termen nedefinit, a solicitat unei comisii independente să decidă dacă această suspendare trebuie să fie menţinută.