Curs valutar miercuri, 1 septembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Ce valoare a înregistrat euro

Potrivit datelor publicate miercuri de BNR, în prima zi a lunii septembrie euro a scăzut cu 0.01%, ajungând la valoarea de 4.9345 lei.

Dolarul american pe de altă parte a crescut miercuri cu 0.04%, înregistrând o valoare de 4.1756 lei.

Lira sterlină în schimb s-a depreciat în raport cu moneda națională, înregistrând o valoare de 5,7421 lei.

Curs valutar miercuri, 1 septembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Ce valoare a înregistrat euro

Francul elvețian a scăzut și el astăzi, ajungând la valoarea de 4,5549 lei.

Prețul gramului de aur este de 243,5212 lei.

Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditul Prima Casă, a stagnat la miercuri 1,60%, arată datele publicate de Banca Națională a României.

Amintim că că în cadrul ședinței de pe 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

În același timp, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Totodată, Consiliul de administraţie al BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Curs valutar miercuri, 1 septembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Ce valoare a înregistrat euro

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,25 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.