Curs valutar pentru 6 decembrie

Cursul de referință publicat azi de BNR arată o altă creștere a monedei euro. Astfel, azi, un euro era 4,7785 lei față de ieri când a înregistrat 4,7764 lei.

Lira sterlină a înregistrat și ea o creștere ușoară, ajungând la 5,6554 lei, comparativ cu 5,6549 lei, cât era ieri.

O altă creștere blândă este prezentă și în cazul dolarului american, fiind 4,3069 lei față de ziua de ieri când era 4,3067 lei.

Gramul de aur este din nou în creștere

În momentul de față, gramul de aur este cotat la 204,2895 lei. Comparativ cu ziua de ieri, când era cotat la 204,0945 lei, se observă o altă creștere, nu tocmai ușoară.

La cursul valutar din data de 4 decembrie, gramul de aur era cotat la 204,8011 lei.

Ce trasmite Mugur Isărescu

„Noi, la Banca Națională a României, ne menținem opinia potrivit căreia corecția deficitului extern trebuie făcută în principal prin corecția deficitului public. Iar această corecție nu se poate face dintr-o data, printr-o singură măsură de politică economică.

Deprecierea – mai ales la nivelele moderate consemnate în ultimii ani (3-5 la sută pe an), are mai degrabă rolul de a tempera presiunile pe piață, de a evita formarea/alimentarea altor dezechilibre. Să nu uităm faptul că mișcarea cursului de schimb poate fi și un instrument care poate apăra economia de mișcări speculative”, a transmis Isărescu.

Ce spun analiștii despre moneda românească

Analizele economiștilor din Occident nu sunt deloc optimiste față de soarta leului în ceea ce privește rata de schimb. Astfel, moneda noastră națională este cea care se va deprecia cel mai mult dintre cele din Europa Centrală și de Est. Astfel, leul urmează să se deprecieze cu 1,5% și se va ajunge la un curs de 4,85 lei/euro, susțin specialiștii Reuters.