Exista aceasta firma? Care sunt sansele sa fiu angajat? Pentru a mi se trimite formularele de angajare trebuie sa expediez suma de 189 dolari. Este posibil sa pierd acesti bani? V-as ruga sa-mi trimiteti raspunsul pe e-mail, din cauza timpului scurt pe care il am la dispozitie”.
Am incercat sa dam curs dorintei dvs. cat mai repede posibil. Redactia Capital nu trimite raspunsuri prin e-mail cititorilor si corespondeaza cu acestia doar prin intermediul acestei rubrici. Firma la care va referiti exista, puteti afla mai multe detalii la www.caledonianoffshore.com. In ceea ce priveste seriozitatea firmei, sansele de a fi angajat sau posibilitatea de a pierde banii, ne este greu sa ne pronuntam, intrucat compania nu ofera nici o informatie despre cine sunt actionarii, ce rezultate a avut sau alte detalii in ceea ce o priveste.

Lucia Tabacaru, Ploiesti: „Intrebarile mele sunt legate de afacerea pe care as dori sa o incep, axata pe producerea de pampersi. V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarele: am nevoie de licenta si unde sa ma adresez; pot produce sub numele de pampers sau este patentat; firme care importa utilaje pentru fabricarea acestor produse; care sunt sansele de a produce in lohn?”
Daca aveti nevoie de ceva avize, atunci acestea ar trebui acordate de Ministerul Sanatatii. Puteti contacta Directia Relatii Publice telefon: 01/315.38.02 sau 01/315.38.60. In ceea ce priveste numele sub care ar trebui sa produceti, consultati specialistii Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, Strada Ion Ghica numarul 5, Sector 3, Bucuresti, telefon: 01/315.19.65; 315.19.64, www.osim.ro, e-mail: office@osim.ro. De aici veti afla daca numele pampers este protejat in vreun fel pe teritoriul Romaniei. Nu cunoastem importatori de utilaje si nici nu se importa, deoarece acest produs nu se fabrica in Romania. Fiind un produs pentru care fazele de fabricatie sunt aproape in totalitate automatizate, lohnul nu are sens. Pentru un raspuns clar puteti, insa, contacta firma care produce faimosii pampers, Procter&Gamble, la telefon: 01/301.11.10.

Pentru toti cititorii care au cerut datele de contact
ale firmei Minarex din Radauti, producatorul aparatului pentru citire rapida, prezentat in Capital nr. 14 din 4 aprilie 2002, precizam ca administratorul firmei, domnul
Mitea Efrimov, poate fi contactat la telefon: 094.276.931.

Precizare
In articolul „O idee buna cu efecte imprevizibile asupra bugetului”, aparut in numarul 18 al revistei Capital, din 2 mai a.c., apare sintagma de „sistem de tip piramidal”. Nu am vrut sa asociem, prin aceasta formulare, sistemul propus in proiectul de lege cu cel practicat la un joc piramidal. Sintagma respectiva descrie un sistem colectiv de economisire unde „zece persoane economisesc impreuna, primul din cei zece poate intra in posesia locuintei sale sau isi poate incepe constructia dupa primul an, preluand volumul economisit de ceilalti noua”, conform prezentarii CEC.