Cupa Mondială a Cluburilor va debuta oficial din 2025

S-a stabilit calendarul Cupei Mondiale a Cluburilor – FIFA Club World Cup!

Cupa Mondială a Cluburilor, o competiție revizuită de către FIFA și programată pentru anul 2025, va reuni 32 de echipe.

Se va desfășura în perioada 15 iunie – 13 iulie. Totodată, Gianni Infantino, președintele FIFA, a dezvăluit că, începând de anul viitor, noua Cupă Intercontinentală va avea loc anual.

La începutul acestui an, FIFA a anunțat o ediție extinsă a Cupei Mondiale a Cluburilor. În unanimitate, a fost adoptată decizia de a desemna Statele Unite ale Americii ca gazdă a primei ediții a acestui eveniment.

Consiliul FIFA s-a reunit duminică la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a confirma datele privind desfășurarea Cupei Mondiale a Cluburilor. În plus, s-a stabilit că în Cupa Intercontinentală din anul viitor, câștigătoarea Ligii Campionilor UEFA va întâlni o echipă care a depășit faza play-off-ului intercontinental.

Meciurile de baraj vor avea loc la 14 decembrie 2024, iar finala este programată pentru data de 18 decembrie.

Se ştiu deja trei echipe care vor participa la FIFA Club World Cup 2025

Noua Cupă Mondială a Cluburilor va fi organizată de FIFA pe parcursul a 28 de zile, în vara anului 2025, a dezvăluit sâmbătă Sky News.

La competiție vor participa 32 de echipe de fotbal din întreaga lume, dintre care 12 vor fi din Europa.

Trei echipe se cunosc deja: Chelsea, Real Madrid și Manchester City. Este vorba despre ultimele 3 câștigătoare ale Champions League.

Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc între Campionatul European din 2024, găzduit de Germania, şi Campionatul Mondial din 2026, găzduit de SUA, Canada şi Mexic, scrie Gazeta Sporturilor.

FIFA a comunicat că la Mondialul Cluburilor se va păstra un interval de cel puțin trei zile între meciuri, în scopul protejării jucătorilor.

Cu toate acestea, din cauza acestei competiții, mulți fotbaliști vor experimenta încă o vară aglomerată și vor dispune de mai puțin timp pentru vacanță și recuperare între sezoane. Astfel, există posibilitatea ca unii jucători să participe în aproximativ 80 de partide într-un an competițional.