Dacă vreți să aveți noroc în anul care vine, atunci este extrem de indicat să mâncați anumite alimente în noaptea de Revelion. În cazul în care nu le aveți, atunci ar fi bine să vă grăbiți și să le achizionați.

Primii pe lista lucrurilor care nu trebuie să vă lipsească din meniu sunt strugurii. Nu orice fel de soi, ci strugurii albi. Și asta pentru că tradiția spune că strugurii albi sunt cei care atrag bogăția. Dacă mâncați 12 boabe  la cumpăna dintre ani, atunci veți avea asigurate 12 luni pline de sănătate și belșug.

La loc de cinste se aflăm și peștele, considerat și el semn al bogăției. Din bătrâni se spune că dacă vom mânca pește în noaptea de Revelion, atunci vom  „aluneca” mai ușor printre momentele mai grele din noul an. Nu trebuie omis, însă, un aspect extrem de important: peștele trebuie să fie așezat pe farfurii întreg, tăierea acestuia ar putea însemna segmentarea norocului.

Evitați cu desăvârșire carnea de pui

Rodiile şi smochinele trebuie și ele mâncate de Revelion, fiind considerate simbol al fertilității si al prosperității.

Ca și garnitură, este bine să aveți în farfurie fasole, mazăre şi linte și asta pentru că legumele în formă rotundă sunt semn al bogăției și poate reprezenta un an îmbelșugat. Același lucru este valabil și în cazul fructelor. Merele și citricele simbolizează sănătatea, de aceea este bine să le aveți și pe ele pe masă la trecerea dintre ani.

La capitolul carne, porcul este extrem de indicat să se găsească în farfuriile românilor, mai ales că se consideră că acest animal este aducător de noroc, bogăție și prosperitate. Curcanul este simbolul norocului. Puiul nu este recomndat a se mânca de Revelion, mai ales că se spune care că simbolizează sărăcia.

Un pahar de șampanie trebuie să completeze masa festivă de Revelion, mai ales că ea simbolizează îndeplinirea dorințelor.