Alexandru Cumpănaşu a transmis un mesaj public către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Unchiul Alexandrei, ultima victimă a lui Gheorghe Dincă, spune că procurorul Cristian Ovidiu Popescu trebuie să meargă la închisoare pentru că nu a acționat corect în cazul de la Caracal.

„Procurorul Popescu și ceilalți care sunt audiați la SIIJ sunt audiați pe baza plângerii mele penale. Procurorul își desfășoară activitatea pe baza acestei plângeri. Eu am spus foarte clar în plângere că domnul Popescu este un complice. El nu este la prima abatere de acest gen. Am cinci cazuri de familii care au venit să reclame acest lucru. Cum să îl trimiți în judecată pentru neglijență în serviciu. Omul acesta trebuie să intre la pușcărie pentru ce nu a făcut”, a declarat Alexandru Cumpănașu pentru România TV.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat iniţial de cazul de la Caracal, este cel care i-a ţinut pe poliţişti în faţa casei lui Gheorghe Dincă. Popescu a fost suspendat din funcţie pe 1 august de către Secţia pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară. El a fost pus oficial sub acuzare, marți, de către procurorii SIIJ pentru abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu.