Acest lucru nu determină, totuşi, Microsoft să renunţe la luptă. În curând, când vei cumpăra un laptop sau un calculator nou, acesta nu va avea suport pentru Windows 7 sau 8.1.

Microsoft a anunţat o schimbare a termenilor şi condiţiilor, care arată faptul că în curând versiunile anterioare Windows 10 nu vor mai primi actualizări, iar acest lucru înseamnă că viitorii deţinători de PC-uri cu procesoare ale următoarei generaţii, de la Intel la AMD şi Qualcomm, vor fi nevoiţi să utilizeze numai Windows 10.

 

Microsoft şi partenerii săi nu îşi vor mai da silinţa să creeze actualizări pentru versiunile vechi ale Windows. Vechiul sistem de operare s-ar putea chiar să nu mai funcţioeze corespunzător, dacă nu chiar să fie inutil la un moment dat.

 

„Mergând mai departe, pe măsură ce noi generaţii de procesoare sunt introduse, acestea vor necesita ultimele platforme Windows pentru a putea funcţiona”, afirmă Microsoft într-o postare de blog publicată vineri.

 

„Windows 10 va fi singura platformă Windows careva oferi suport pentru procesoarele „Kaby Lake” de la Intel, „8996” de la Qualcomm şi „Bristol Ridge” de la AMD.”

 

Află de pe Noobz.ro în câte luni sunt nevoite companiile să achiziţioneze licenţe Windows 10 şi, mai ales, care sunt laptopurile care nu vor fi afectate de schimbare.