Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va menține închisă pe tot parcursul zilei, dar temperaturile vor fi mai ridicate față de ziua precedentă în sud-est și regiunile intracarpatice.

Cum va fi vremea în regiunile țării

În sudul și estul României vor exista condiții de ceață, iar în rest, pe arii restrânse. De asemenea, va burnița trecător și vor fi ploi slabe. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest a țării, unde își vor face apariția precipitațiile. În plus, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp, în mod special în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, izolat 25 l/mp. Se vor înregistra precipitații mixte în zonele montane, la altitudini de peste 1900 m. Vântul va sufla slab și moderat, mai puțin la munte unde vor exista rafale de 80 – 90 km/h. Vor exista intensificări ale vântului și în vest, centru și est.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile cresc, ajungând la 9-10 grade. Va fi înnorat și o să plouă, în mod deosebit pe durata nopții. Se pot acumula 15-25 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va fi ceva mai puternic.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 – 2 grade Celsius în zonele cu ceață persistentă din nordul Moldovei. În Bucovina, este posibil ca ceața să persiste pe toată durata zilei. De aceea, temperaturile rămân destul de scăzute, și minimele vor fi cel mult 1-2 grade. În rest, se ating 6-7 grade, temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea este foarte caldă pentru luna decembrie. Maximele se vor situa între 8-9 grade Celsius. Cerul rămâne acoperit de nori, apare ceața și e posibil să burnițeze în unele zone.

Și pe litoral va fi mai cald decât normalul acestei perioade, temperaturile situându-se între 13-14 grade Celsius. În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera va fi apăsătoare. Vor exista condiții de ceață și este posibil să și plouă.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, cerul va fi în general noros și vor exista condiții de ceață. De asemenea, va burnița. Vântul va sufla slab și moderat, însă vor exista ploi slabe pe parcursul zilei. Valorile maxime se vor încadra între 6 – 7 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor atinge 4 – 5 grade Celsius.