Când se va uni România cu Republica Moldova? Este nevoie de voință politică

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat în timpul dezbaterilor electorale realizate de IPN că obiectivul principal al partidului pe care îl conduce este unirea cu România. Acesta a mai spus că dorește să asigure Republicii Moldova dezvoltarea economică din țara noastră. Acesta a mai spus că Republica Moldova va reuși să scape de corupție doar în momentul în care justiția din România va trece Prutul.

În ceea ce privește perioada de timp în care România s-ar putea uni cu Republica Moldova, liderul AUR estimează 4-5 ani, dacă fenomenul unionismului va fi intens promovat şi vor fi prezentate cetăţenilor avantajele Unirii. El mai spune că unirea se poate face fie printr-un referendum organizat în România și în Republica Moldova, fie prin votul Parlamentelor din ambele țări.

„Unirea va avea loc, cu siguranţă, cu mult înaintea integrării europene a Republicii Moldova. Paradoxul este că nu suntem nici măcar potenţiali candidaţi de a depune cerere de aderare la UE, dar nouă ni se vorbeşte de ani de zile despre integrare europeană. Unirea poate fi realizată în 4-5 ani, dacă vom avea o majoritate parlamentară proromânească şi proeuropeană care să nu-i pună piedici”, a spus Vlad Bileţchi, candidat la funcţia de deputat pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

Ce avantaje va avea dispariția frontierei de la Prut

Liderul AUR a mai spus că dacă frontiera de la Prut va dispărea, atunci nivelul de trai al celor din Republica Moldova va crește prin majorarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor sociale.

”România este un model de dezvoltare pe care trebuie să-l adopte Republica Moldova. Avem un stat capturat cu hoţi şi bandiţi la guvernare, de aceea în această configuraţie statală noi nu vom putea repara nimic. De asta propunem modelul României din 1995, Pactul Snagov acolo unde toate forţele politice au convenit că, în pofida tuturor atacurilor, adoptă un singur plan de acţiuni, cel spre Vest, Europa, NATO”, a spus Vlad Bileţchi.

Reforma justiției

Vlad Bileţchi a mai spus că unirea cu România ar asigura Republicii Moldova și reformarea justiției prin combaterea flagelului corupției.

„România este o ţară, Republica Moldova este un stat, România ne-a fost mereu alături. Ca să îndreptăm ceea ce au stricat alte state cum ar fi Federaţia Rusă, trebuie să venim cu ajutor din România. Nu doar să luăm bani din România şi ulterior să-i furăm pe aici, dar să vină o guvernare instruită în România, cu modelul DNA care funcţionează şi care chiar a pus hoţii la puşcărie. Noi ne bucurăm că Plahotniuc a luat banii şi a fugit şi noi pentru asta l-am făcut pe Dodon erou naţional”, a spus mai Vlad Bileţchi.

Sursă foto: Dreamstime