Teama de coronavirus face ravagii inclusiv printre cei mai bogați oameni ai planetei. Aceștia au început deja pregătirile pentru o eventuală criză, limitele lor depășind cu mult aprovizionarea cu conserve și produse sanitare.

Aceștia se îndreaptă cu avioanele private către țări care, până în acest moment, nu sunt afectate de temutul virus. Aici, oamenii bogați se autoizolează în case de vacanță sau buncăre special amenajate, scrie theguardian.com.

O mare parte dintre aceștia iau cu ei personal medical specializat care să îi îngrijească în cazul unei îmbolnăviri.De asemenea, clinicile private primesc cereri uriașe din partea oamenilor cu bani pentru teste speciale, care să depisteze virusul. Din păcate, în acest moment, testele nu se pot face în sistem privat.

”Am primit numeroase cereri din partea unor oameni foarte bogaţi care ne-au întrebat cât trebuie să plătească pentru teste private pentru coronavirus. Din păcate, nu am putut să facem nimic pentru că autorităţile au spus că toate testele trebuie făcute centralizat”, a declarat Mark Ali, directorul executiv al unei clinici private din Londra, potrivit Antena3.

Cu toate acestea, un angajat al unei alte clinici private, care a dorit să rămână anonim, a declarat că medicii de la clinica unde lucrează aranjează oamenilor cu bani testarea în alte țări sau trimiterea probelor pentru a fi testate.

Pe de altă parte, cei mai bogați oameni ai lumii iau cu asalt clinicile pentru a primi vaccinuri, însă experții medicali internaționali susțin că un vaccin împotriva coronavirusului va fi gata abia peste un an. Aceștia primesc, în loc, vaccinuri pentru gripă și perfuzii cu vitamine și minerale pentru a le întări sistemul imunitar.