Cum să rămâi în formă chiar dacă mergi în vacanță? Un cunoscut nutriționist avertizează cu privire la aceste fructe

Mihaela Bilic a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi sfătuiește pe cei care țin la siluetă să consume roșii în toate formele, de la produsul propriu zis la sucuri din acesta. Nutriționistul subliniază că organismul uman are nevoie de licopen, mai ales al celora care merg la plajă, deoarece acesta protejează pielea de la interior.

„Consumați roșii în toate formele și preparatele, inclusiv suc de roșii în loc de băuturi răcoritoare. Avem nevoie de licopen care protejează pielea de la interior, completând efectul exterior de protecție obținut prin creme solare. Puneți puțin ulei sau brânză în salate. Licopenul este liposolubil și nu se poate absorbi/metaboliza decât în prezența grăsimii. ”, spune aceasta.

Aceasta a mai spus că oamenii ar trebui să consume cât de des pot pește și fructe de mare, deoarece reprezintă un aport esențial de acizi grași Omega 3 cu rol antiinflamator.

”Consumați cât de des puteți pește și fructe de mare. Reprezintă un aport esențial de acizi grași Omega 3 cu rol antiinflamator și de regenerare a tuturor celulelor. În plus, sunt bogate în proteine și țin de foame pentru puține calorii.”, spune acesta.

În ceea ce privește băuturile răcoritoare, Mihaela Bilic spune că este bine să se evite cele cu zahăr și că se poate apela la băuturi zero sau Max.

”Dacă consumați băuturi răcoritoare, alegeți întotdeauna varianta fără zahăr (zero sau Max), există inclusiv ice tea fără zahăr; cele 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar de suc (fie el și natural) merită “cheltuite” pe un desert adevărat, iar îndulcitorii au și avantajul că taie pofta de dulce. Din frigiderul de înghețată alegeți întotdeauna varianta pe băț, cu fructe și fără glazură de ciocolată este plină de apă și are mult mai puține calorii (70cal față de 250cal).”, mai arată nutriționistul.

Aceasta a mai spus că saramura este și ea recomandată cu garnitură de mămăligă deaorece nu are gluten.

Trebuie să ne ferim de fructe

Mihaela Bilic a mai notat pe rețelele de socializare că fructele pot deveni un pericol pentru siluetă dacă sunt consumate fără măsură, concret mai mult de 1 kilogram pe zi. Aceasta spune că fructele cele mai prietenoase cu silueta sunt piersicile și caisele.

„Fructele pot deveni un pericol pentru siluetă dacă sunt consumate fără măsură (mai mult de 1 kg/zi). Dintre toate variantele, piersicile și caisele sunt cele mai prietenoase cu silueta, iar prunele cele mai indicate pentru un tranzit intestinal optim.

La capitolul ronțăieli, pufuleții rămân opțiunea cea mai dietetică (volum mare, expandați cu aer, puțină grăsime și puțină sare); și porumbul fiert/copt e de preferat oricăror gogoși sau langoși.

Cât despre Cafe frappe, cereți varianta cu multă gheață și renunțați la frișcă sau siropul de ciocolată, bula de înghețată aduce suficient zahăr cat să nu acopere complet aroma de cafea. Nu, n-am uitat de alcool: vinul roze cu gheață și bulele (Proseco, șampanie) rămân variantele cu beneficii maxime la capitolul satisfacție și impact minim la nivel de siluetă/calorii”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.