Aceste mici depozite se acumulează în timp și, în final, aveți o suprafață de sticlă presărată cu pete care nu par să se iasă niciodată, indiferent de câte soluții am folosi.

Pentru a elimina definitiv acele pete de apă dură e nevoie de un detergent foarte acid

Pentru a elimina definitiv acele pete de apă dură este nevoie de un detergent foarte acid. Produsele de curățare a sticlei de uz casnic sunt create pentru a fi mai blânde cu ferestrele și alte suprafețe de sticlă.

Pentru a rezolva petele de apă dură, veți avea nevoie de un produs de curățare cu pH scăzut (pH scăzut = acid ridicat!) care poate acționa eficient, scrie Southernliving.

De ce aveți nevoie când curățați pete de apă dură

Este bine să purtați mănuși de cauciuc atunci când aveți de-a face cu orice fel de curățare acidă.

În funcție de metoda pe care o alegeți, o să aveți nevoie de:

Oțet alb
Lămâi sau suc de lămâie
Apă caldă
Sticlă cu pulverizator
Prosop dur
Lavetă din microfibră

Metoda 1: Înmuiere cu oțet

Umpleți o sticlă cu pulverizator cu părți egale apă caldă și oțet. Pulverizați bine zona afectată cu soluția aceasta. După câteva minute, aplicați, din nou, acordând o atenție deosebită oricăror zone cu probleme.

Folosiți un prosop dur pentru a freca petele de apă. Textura de pe prosop va ajuta la slăbirea și eliminarea petelor de apă. În acest moment, îndepărtarea petelor nu ar trebui să fie o problemă.

Ștergeți soluția cu un prosop curat sau o cârpă din microfibră. Dacă puteți, clătiți de câteva ori zona cu apă caldă și ștergeți.

Metoda 2: Soluție de suc de lămâie

Luați una sau două lămâi întregi. Începeți prin a le rula pe un blat de bucătărie: acest lucru ajută la eliberarea sucului de lămâie din membranele sale.

Tăiați lămâia(le) în jumătate. Veți ști că ați procedat corect dacă fiecare dintre jumătățile de lămâie are un aspect rotund.

Tăierea lor în acest astfel face lămâile mai ușor de ținut în palmă. Folosește o jumătate din lămâie ca abraziv natural și burete în același timp!

Zeama de lămâie acționează ca un acid pentru a ajuta la îndepărtarea apei dure, în timp ce spălarea în mișcări circulare cu lămâia ajută la îndepărtarea petelor în același mod în care ar face un prosop sau un burete.

Clătiți sau ștergeți suprafața de sticlă cu apă caldă și un prosop curat. Alternativ, puteți amesteca părți egale de zeamă de lămâie cu apă, ca în Metoda 1.

Metoda 3: Produs de curățat sticla comercial

Selectați soluția de curățat sticlă, care să aibă un pH scăzut.

Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului

Notă: Asigurați-vă că aveți mănuși de cauciuc înainte de a începe acest proces. Siguranța trebuie să fie pe primul loc!

Mix de oțet și bicarbonat de sodiu

Și bicarbonatul de sodiu poate fi un ingredient util pentru a îndepărta ușor petele de apă dură. Puteți combina bicarbonatul de sodiu cu oțet sau cu lămâie pentru a crea o soluție gazoasă, care poate fi lăsată să acționeze asupra calcarului. Se poate face și o pastă folosind bicarbonat de sodiu și apă, pe care o puteți aplicați ușor pe sticlă.