Bugetul alocat cadourilor electronice poate fi eficientizat şi diminuat cu ajutorul următoarelor ponturi:

1. Aplicarea unui cod reducere

Codurile de reducere sunt un instrument popular prin care clienţii unui magazin pot să obţină un preţ mai mic pentru produsele adăugate în coş. Acestea sunt alternativă modernă şi digitală a cupoanelor de reduceri, care se introduc la finalizarea unei comenzi şi reduc costurile cu un anumit procent, în funcţie de codul aplicat.

Printr-un cod reducere la o retea de telefonie mobila, persoanele interesate să cumpere cadouri electronice pot să economisească sume importante şi se pot orienta către dispozitive care nu se încadrau în limitele bugetului stabilit iniţial, tocmai pentru că preţul acestora se reduce odată cu aplicarea codului. Aceste coduri sunt extrem de avantajoase mai ales în cazul unor electronice costisitoare, cum ar fi ultimele modele de telefoane mobile, unde chiar şi un procent de 15% poate să diminueze considerabil preţul iniţial;

2. Compararea preţurilor

Un pont valoros pentru cei care vor să cumpere cadouri electronice îl constituie compararea preţurilor. Pentru a identifica cel mai avantajos preţ, se poate utiliza un instrument online de comparare a preţurilor din diferite magazine. Preţurile sunt influenţate de modelul ales, de anul apariţiei şi de specificaţii. De aceea, se recomandă alegerea unui dispozitiv care să corespundă vârstei şi nevoilor.

De exemplu, nevoile de stocare pot să difere de la un utilizator la altul. În vreme ce utilizatorii începători pot avea nevoie de un telefon cu capacitate mai mică de stocare, persoanele care stochează o mulţime de informaţii pe telefon şi folosesc mai multe aplicaţii vor avea nevoie de un telefon cu memorie mai mare sau un telefon care permite suplimentarea stocării prin utilizarea unui card de memorie;

3. Identificarea unor oferte

Pe lângă aplicarea unor coduri de reducere, o altă modalitate prin care se poate obţine un preţ avantajos la electronice sau abonamente de telefon este identificarea unor oferte. Periodic, magazinele care comercializează astfel de produse desfăşoară campanii de reduceri şi oferă clienţilor posibilitatea de a achiziţiona telefoane mobile la preţuri reduse. Aceştia pot să obţină inclusiv oferte personalizate.

Tocmai pentru a putea profita de acest tip de oferte, cei interesaţi trebuie să urmărească magazinele de profil sau să se aboneze la newsletter (dacă există unul) pentru a fi informaţi în permanentă cu privire la cele mai noi oferte şi pentru a afla din timp de viitoarele reduceri. Prin intermediul mesajelor primite direct pe emailul personal, cei abonati vor fila curent cu ofertele, cu ultimele lansări şi uneori vor avea ocazia să câştige premii valoroase.

Toate aceste ponturi demonstrează că se pot achiziţiona cadouri electronice chiar şi cu un buget redus. Experţii in coduri de reducere subliniază că ofertele şi codurile de reducere sunt cele mai rapide instrumente prin care se pot obţine preţuri reduse la telefoane şi chiar şi la abonamente, care pot reprezenta în egală măsură un cadou ideal, mai ales că majoritatea utilizatorilor de smartphone au nevoie de minute şi date mobile în mod constant.