Pentru cei care doresc să devină independenți financiar, indiferent de câți bani au, acești trei factori pot fi de un real ajutor, potrivit Finbold.

Cu cât veți începe să investiți mai devreme, cu atât mai puțini bani va fi nevoie să investiți pentru a ajunge la mult visatul un milion de dolari, deoarece dobânda compusă funcționează cel mai bine atunci când are o perioadă mai lungă de timp pentru a multiplica banii. Unele cheltuieli la care nu puteți renunța ar putea face dificilă contribuția substanțilă la un astfel de plan. Dar este important să rețineți că și cele mai mici contribuții se pot adăuga în timp și pot avea o influență semnificativă asupra situației financiare.

Finbold a analizat câți bani ar trebui să investească lunar tinerii de 30 de ani pentru a deveni milionari până la vârsta de 50 de ani, având ca sumă de pornire 5.000 de dolari.

Astfel, s-au luat în considerare patru rate potențiale de rentabilitate: 3% (pentru un portofoliu prudent format în principal din obligațiuni), 6% (pentru o combinație de acțiuni și obligațiuni), 9% (pentru un portofoliu format în principal din acțiuni sau fonduri mutuale care produc în mod obișnuit în jur de 9%) și un procent optimist de 15% care ar include acțiuni, ETF-uri, obligațiuni și fonduri mutuale.

Dacă un investitor oarecare obține o rentabilitate anuală de 3% din activele sale, atunci un tânăr de 30 de ani ar trebui să investească 3.020 dolari în fiecare lună pentru a obține un milion de dolari până la vârsta de 50 de ani, cu o sumă de pornire de 5.000 dolari. Pentru a ajunge la aceste concluzii, calculele au fost efectuate folosind Smart Asset, care evaluează creșterea investițiilor în timp.

Dacă însă ar contribui la acțiuni care generează un randament anual de 6%, ar fi nevoie lunar de suma de 2.130 de dolari, timp de 20 de ani, pentru ca să se acumuleze un milion dolari. Dacă ar alege acțiuni care oferă un randament anual de 15%, care este un obiectiv extrem de ambițios și optimist, ar trebui să investească mult mai puțin, adică undeva la 610 dolari pe lună timp de 20 de ani, pentru a ajunge la un milion dolari.