Pepenele verde este o sursă excelentă de antioxidanți, care reduc, într-o foarte mare măsură, riscul de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă, artrită și diferite tipuri de cancer. Acest lucru se întâmplă prin neutralizarea radicalilor liberi. Ei sunt extrem de periculoși și care pot deteriora celulele și membranele celulare.

Potasiul din pepene ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acesta este un factor de risc pentru bolile de inimă.

De asemenea, pepenii au citrulină. Ea ajută la scăderea nivelului ridicat al tensiunii arteriale, protejând inima. Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali. Printre cei mai importanți sunt arginina. Ea are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici.

Alegerea unui pepene „perfect” poate fi dificilă

Spre deosebire de alte fructe, alegerea unui pepene „perfect” poate fi dificilă. Asta pentru că culoarea cojii nu se schimbă pe măsură ce se coace, potrivit Thefocus.

Un cercetător în domeniul alimentației a explicat care sunt cele mai bune trucuri care vă ajută să alegeți cel mai „dulce” pepene verde.

Cum să alegeți „cel mai dulce pepene verde”

Cercetătoarea în alimentație Jessica Gavin a postat un videoclip pe TikTok pentru a arăta câteva sfaturi care vă pot ajuta să găsiți „pepenele verde perfect”.

Primul pas este să faceți o verificare vizuală. Ea sugerează să alegeți un fruct care este simetric. El nu trebuie să aibă tăieturi sau alte excrescențe la suprafață, deoarece asta poate compromite calitatea.

Ea susține că un fruct cu dimensiunea egală înseamnă că a fost bine udat, aroma sa fiind distribuită peste tot.

Următorul pas implică întoarcerea pepenelui, pentru a vedea dacă are o pată galbenă în partea de jos.

Culoarea galben din partea de jos reprezintă partea pe care a stat pepenele în grădină în timp ce se cocea.

„Cu cât culoarea galbenă este mai puternică, cu atât pepenele va fi mai dulce și mai suculent”, explică Jessica.

Dacă trece aceste teste, atunci ați ales pepenele perfect

Apoi, spune ea, trebuie să ridici pepenele pentru al treilea test. Deoarece pepenele conține 92% apă, fructul trebuie să se simtă greu pentru dimensiunea sa.

Fructul trebuie să se simtă ferm atunci când îl bateți la suprafață, dar să sune a gol, ca un tambur, când îl bateți pe pata galbenă de dedesubt.

”Dacă pepenele pe care l-ați cules bifează toate căsuțele de mai sus, este pepenele perfect”, spune cercetătorul în domeniul alimentar.

Cele mai mari beneficii ale pepenelui verde

Pepenele verde este unul dintre fructele preferate datorită pulpei sale suculente și gustului revigorant. De asemenea, are multe beneficii pentru sănătate, după cum a arătat Healthline.

Compușii săi, cum ar fi licopenul și cucurbitacina E, au efecte anticancerigene.

Studiile arată că pepenele verde ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, ajutând la sănătatea inimii. Fructul include vitamine și minerale precum magneziu, potasiu și vitamine – importante pentru sănătatea generală.

Alte beneficii recunoscute ale pepenelui verde includ prevenirea degenerescenței maculare, reducerea durerilor musculare, sprijinirea sănătății pielii și a digestiei.

Pepenele verde ajută și la menținerea hidratării pe timpul verii, pentru a evita mai multe probleme de sănătate, inclusiv insolația.