Fibrele și antioxidanții din fructe pot modifica microbiomul intestinal

10 fructe care te ajută să slăbeşti rapid. Deși conțin carbohidrați și zaharuri naturale, cercetările arată în mod constant că fructele pot fi bune pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

În primul rând, fibrele și apa din fructe pot prelungi sațietatea, așa că s-ar putea să vă simțiți mai plini, pentru o perioadă mai lungă, după ce ați consumat fructe. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii, iar dacă le mănânci în locul unei gustări cu mai multe calorii, te pot ajuta să ai un deficit caloric, contribuind la pierderea în greutate.

Potrivit Today.com, fibrele și antioxidanții din fructe pot modifica microbiomul intestinal într-un mod care vă protejează împotriva creșterii în greutate, iar unii dintre nutrienții din fructe pot fi un scut împotriva obezități

Care este fructul numărul 1 pentru pierderea în greutate?

Merele se află pe primul loc în acest clasament, din mai multe motive. Un măr mare are 5 grame de fibre, care este, de fapt, un amestec de fibre solubile și insolubile.

Ambele tipuri sunt necesare organismului, dar fibrele solubile ajută la reglarea poftei de mâncare. Acest lucru vă poate ajuta să mâncați mai puțin și, prin urmare, să pierdeți în greutate.  În plus, un studiu din 2015 a constatat că cei care consumă frecvent mere au cu 30% mai puține șanse de a fi obezi.

Știința spune că următoarele fructe pot fi cele mai bune pentru pierderea în greutate.

Afinele

Cu o clasă de antioxidanți cunoscuți sub numele de flavanoli, antocianinele din afine au fost asociate cu cea mai mică creștere în greutate.

Afine
Afine/SURSA FOTO: Dreamstime

Pepenele

Pepenele verde poate contribui la pierderea în greutate. Consumatorii zilnici de pepene verde au raportat o sațietate mai mare și o dorință redusă de a mânca în timpul zilei. De asemenea, au slăbit semnificativ mai mult decât cei care mănâncă prăjituri, în ciuda faptului că ambele au același număr de calorii.

Pepene
Pepene/SURSA FOTO: Dreamstime

Avocado

Un studiu din 2013 a constatat că adăugarea a ½ avocado la prânz a stimulat sațietatea și a scăzut dorința de a mânca cu 28% în următoarele cinci ore, în comparație cu o masă fără avocado.

avocado
Avocado/SURSA FOTO: Dreamstime

Cireșe

Nu numai că fibrele și polifenolii din cireșe scad factorii de risc asociați cu obezitatea, dar pot ajuta la slăbit datorită rolului pe care îl au în promovarea unui somn mai bun.

Cercetările au arătat că un somn de mai puțin de șapte ore pe noapte crește riscul de obezitate. Somnul insuficient este, de asemenea, asociat cu poftele alimentare mai frecvente. Cireșele sunt asociate cu îmbunătățiri ale somnului, care vă pot ajuta să pierdeți în greutate.

cireșe, pret
Cireșe/SURSA FOTO: Dreamstime

Kiwi

Un studiu de șase săptămâni a constatat că un consum de doi kiwi pe zi a redus o cantitate semnificativă de grăsime corporală în rândul adulților tineri supraponderali și obezi.

Kiwi
Kiwi/SURSA FOTO: Dreamstime

Grapefruit

Cercetările din 2006 sugerează că o jumătate de grapefruit consumat înainte de masă a dus la o pierdere semnificativă a greutății. Un alt studiu a constatat că un consum de grepfruit a fost asociat cu greutatea corporală mai mică.

Grapefruit
Grapefruit/SURSA FOTO: Dreamstime

Portocale

Pentru pierderea în greutate, dar şi reducerea riscurilor de accident vascular cerebral, cancer, afecţiuni hepatice, diabet zaharat, tensiune arterială crescută, probleme legate de piele şi afecţiuni ale sănătăţii inimii, portocalele sunt o sursă minunată de vitamina A, vitamina B, fibre, cupru, potasiu, calciu, printre alte vitamine şi nutrienţi. Portocalele conţin, de asemenea, peste 170 de fitochimicale şi peste 60 de flavonoide. Ele ajută la pierderea în greutate prin reducerea stresului oxidativ, scăderea nivelului de lipide şi glucozei din sânge şi spriinirea sănătăţii hepatic.

portocale
Portocale/SURSA FOTO: Dreamstime

Zmeura

Bogată în polifenoli, zmeura este plină de fibre (5 grame pe jumătate de cană). Fibrele din zmeură ajută și la promovarea diversității microbiene intestinale, ceea ce poate fi util în prevenirea obezității.

Zmeura
Zmeura/SURSA FOTO: Dreamstime

Banane

Bananele  sunt o mare sursă de potasiu, vitamina B6, mangan, magneziu, vitamina C, acid folic şi proteine. Cu toate aceste vitamine şi substanţe nutritive, bananele sunt utile pentru sănătatea generală şi bolile specifice de la crampe musculare până la dureri de cap.

Bananele sunt recunoscute, de asemenea, pentru topirea grăsimilor. Oferă niveluri ridicate de fibre dietetice, în timp ce au un conţinut scăzut de calorii.

banane
Banane/SURSA FOTO: Dreamstime