Este dovedit științific că alimentația care încetinește degenerarea osoasă și musculară poate îmbunătăți și prelungi durata de viață. O soluție tot mai la modă la această problemă sunt smoothie-urile. Acestea sunt modalitatea simplă de a consuma o bombă de nutrienți într-o singură doză.

Sunt compacte, convenabile și gustoase și oferă un aport nutrițional adecvat. Pot fi consumate ca o gustare sau o masă completă. Există mii de rețete disponibile care pot fi preparate cu ușurință acasă, cu ingrediente ușor disponibile, scrie 30seconds.

Un smoothie echilibrat și sănătos este o combinație a tuturor nutrienților majori, adică proteine, vitamine, fibre și grăsimi sănătoase. Prin urmare, este necesară asigurarea prezenței nutrienților menționați. Iată care sunt aceste componente:

Proteinele

Proteinele sunt o componentă esențială a unei diete echilibrate. Sunt importante pentru obținerea și menținerea masei corporale normale. Acestea îmbunătățesc sistemul imunitar, întăresc mușchii și oasele și întineresc părul și pielea. Surse disponibile de proteine ​​includ iaurtul grecesc, semințele de cânepă, leguminoasele, tofu și pudra de proteine. Fibrele

Esențiale pentru digestie și pentru o bună sănătate intestinală, fibrele se pot lua din fructe și legume. Cu toate acestea, cele mai bune și mai subestimate surse de fibre includ toate tipurile de semințe, cum ar fi semințe de chia, in și dovleac.

Grăsimi sănătoase

O altă componentă importantă a unei diete echilibrate este cea a grăsimilor sănătoase. O concepție greșită este că grăsimile sunt „rele”.

În realitate, grăsimile nu sunt toate la fel. Grăsimile bune, precum Omega 3, sunt esențiale pentru buna funcționare a inimii, creierului și ochilor. Se găsesc în nuci, semințe de in și semințe de chia. Mai mult, pot fi folosite și suplimente lichide Omega-3.

Profil de aromă

Un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când pregătiți un smoothie este profilul de aromă. Dacă nu este gustos, veți renunța repede la el. Prin urmare, este necesar să experimentați diferite fructe și legume pentru a se potrivi papilelor gustative. Unele opțiuni gustoase se găsesc în fructele de pădure, care sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți.

Cea mai bună rețetă de smoothie cu căpșuni

De asemenea, fructele tropicale reprezintă o sursă bună de vitamine, în special vitamina C. Iată o rețetă de smoothie care se poate face imediat ce apar delicioasele căpșuni:

Ingrediente necesare:

O cană de lapte

1/2 cană iaurt

O banană tăiată în bucăți și ținută la rece

O  cană cu căpșuni proaspete sau congelate

Puneți toate ingredientele într-un blender. Lăsați să se amestece totul până la omogenizare. În final , turnați acest smoothie delicios în cană.

Cât de sănătoase sunt căpșunile

Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, spune dieticianul Madeleine Edwards, citata de Best Health. O porție de 200 de grame conține 51.5 mg de vitamina C, adica 50% din necesarul zilnic. Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile de stimulare a imunității,, fiind și un antioxidant eficient.

Proprietatile antioxidante ale căpșunilor previn aparitia cataractei, iar compozitia mare de vitamine protejează împotriva radiatiilor solare. Conți antioxidantți luteină si zeaxantină și acid elagic, o fitochimicală extrem de benefică. Este demonstrat ca acidul elagic are proprietăți anti-cancer. În plus, Vitamina C din căpșuni produce colagen, benefic pentru păstrarea elasticității pielii.