Cum poți scăpa rapid de mucegaiul din mașina de spălat. Este cel mai eficient truc

Cum poți scăpa rapid de mucegaiul din mașina de spălat. Acel miros urât, de mucegai, din mașina de spălat ar putea indica faptul că hainele abia scoase din mașină nu sunt, de fapt, curățate așa cum am vrea. Amestecul de detergent de rufe, lipicios, apa, toate garniturile și țevile de cauciuc au ca rezultat mucegai și alte bacterii cu miros urât, chiar și după ce am curățat o mașină de spălat cu produse speciale de igienizare.

Dacă nu ați curățat mașina de spălat în ultima vreme, s-ar putea să descoperiți că mucegaiul este acolo. Dacă simțiți că hainele sau mașina au un miros de sulf, atunci e un semn clar că mucegaiul s-a dezvoltat. Această operațiune, făcută cu conștiinciozitate, lunar, va ajuta la prevenirea dezvoltării mucegaiului.

Așadar, cum curățați o mașină de spălat rufe pentru a elimina mirosurile de mucegai? Iată cei șase pași pe care îi recomandă experții consultați de HomesandGardens.

Curățarea cu oțet este modalitatea cea mai eficientă, dacă vreți să eliminați mirosurile de mucegai

1. Amestecați o soluție de clor și apă fierbinte sau din oțet și apă fierbinte. Nu amestecați niciodată înălbitorul și oțetul, deoarece formează un gaz, care poate fi dăunător. Oțetul acționează ca un dezodorizant natural, iar combinația de apă fierbinte și oțet ajută la descurajarea mucegaiului, explică Kathy Turley, expert în curățare la Home Clean Heroes.

2. Înmuiați prosopul în acest amestec și începeți să curățați fiecare zonă de mucegai vizibilă.

3. Dacă există o garnitură în jurul ușii (mașinile cu încărcare frontală au astfel de garnituri), curățați-o și uscați-o cu grijă, inclusiv toate pliurile.

4. Rulați un ciclu de spălare la cel mai mare program, cu o ceașcă de clor sau de oțet. Dacă folosiți înălbitor, turnați-l în compartimentul pentru balsam. Dacă folosiți oțet, turnați-l în cel pentru detergent. Dacă mașina are un ciclu de autocurățare, puteți utiliza această setare. Asta ar trebui să distrugă mucegaiul ascuns.

5. Apoi luați un prosop vechi și ștergeți toată umezeala din mașina de spălat: tamburul, compartimentele pentru detergent și orice alte zone la care puteți ajunge.

6. În final, lăsați ușa mașinii de spălat deschisă pentru a permite circulației aerului să usuce interiorul.

Curățați bine garniturile

Garniturile din jurul ușilor mașinii de spălat (în special la cele cu încărcător frontal) sunt predispuse la mucegai și decolorare. Acest lucru se datorează faptului că apa și detergentul rămân acolo chiar și după ce ciclul de spălare s-a încheiat.

Pentru a combate mirosurile de mucegai, Heather Nixon, expert în îngrijirea rufelor, sugerează să tratați aceste pete manual, folosind o cârpă sau o perie cu peri moi, înmuiată în oțet alb, pentru a îndepărta mucegaiul de pe garnitura de cauciuc. Nu uitați să curățați bine fiecare loc în jurul ușii și al balamalelor, unde murdăria se poate ascunde, adaugă ea.

Ce trebuie să faceți pentru a proteja tamburul

O greșeală frecventă, care provoacă apariția mucegaiului, este lăsarea tamburului umed după utilizare. După curățarea în profunzime a mașinii de spălat, pentru a elimina mirosurile, Lina DaSilva, expert în curățare, recomandă să o uscați bine cu un prosop curat și uscat. Acest lucru ajută să eliminați orice reziduuri pentru o curățare temeinică.

Lăsați prosopul respectiv și alte cârpe de curățare să se usuce bine, înainte de a le pune în mașină pentru a le spăla! Altfel, riscați ca umezeala și mirosurile lor să se răspândească în mașină.