Cursurile fac parte din proiectul "Anotimpuri la borcan" care a fost demarat de Asociaţia React. Proiectul promovează atât femeia din mediul rural ca o persoană activă în câmpul muncii, cât şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale. Astfel, un total de 392 de persoane de sex feminin vor fi formate profesional şi susţinute în vederea obţinerii unui loc de muncă ori în a pune bazele unei afaceri proprii.

În total, 84 de femei din localităţile Dumitrana, Creţeşti şi Siliştea Snagovului, judeţul Ilfov, au făcut primul pas spre o viaţă activă profesional, în luna noiembrie, iar alte 308 femei pot să urmeze cursuri gratuite de lucrător în domeniul conservelor din fructe şi legume şi de antreprenoriat, pentru a dezvolta o afacere sau a se angaja.

Pe cele 308 locuri gratuite rămase libere în proiect se poate înscrie orice femeie cu domiciliul în mediul rural din regiunea Bucureşti – Ilfov, absolventă a minimum opt clase, fără un loc de muncă în prezent. Cursurile au o durată de 360 de ore, sunt gratuite, iar diplomele obţinute sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Numele oficial la proiectul "Anotimpuri la borcan' Bucureşti-Ilfov este "Ocupare şi antreprenoriat rural în regiunea Bucureşti-Ilfov', un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeşte în oameni!.